perjantai 11. elokuuta 2017

Turun elokuvakerhon esitykset Turbaani kaupunkifestivaalin aikana

Turun elokuvakerho osallistuu Turbaani kaupunkifestivaalin esityksiin ulkoilmaelokuvilla 18.-19.8. ja esittää David Cronenbergin Cosmopoliksen perjantaina klo 21 Gastropub Löytön (Uudenmaankatu 1) terassilla (Ent. Teinin sisäpiha).

Vapaa pääsy. Tervetuloa!

Turun elokuvakeho ry, johtokunta ja Gastropub Löytö

════════════════════18.8. klo 21

David Cronenberg: Cosmopolis

Pääosissa: Robert Pattinson, Juliette Binoche, Paul Giamatti, Matthieu Amalric, Sarah Gadon
2012 / Kanada, Ranska, Portugali, Italia / 109 min. / Blu-ray / K16 / engl. ääniraita, suom. tekstitys

Pitkän linjan kulttiohjaaja David Cronenbergin (mm. Videodrome, Alaston lounas, History of Violence) vuonna 2012 julkaisema Cosmopolis on ollut vuosikymmenen huomattavimpia elokuvatapauksia. Se kuvaa multimiljonääri Eric Packerin (Robert Pattinson) vuorokauden mittaista matkaa halki New Yorkin katujen, jonka aikana hän hoitaa liikeasioitaan ja kohtaa erilaisia ihmiskohtaloita ympärillä riehuvien mielenosoitusten keskellä. Elokuva perustuu Don DeLillon samannimiseen kirjaan ja on ensimmäinen Cronenbergin itsensä sekä ohjaama että käsikirjoittama elokuva sitten vuoden 1999 elokuvan eXistenZ. Elokuvan nimekkääseen näyttelijäkaartiin kuuluvat mm. Juliette Binoche, Paul Giamatti ja Matthieu Amalric.

════════════════════


19.8. klo 21

Jim Jarmusch: Paterson

Pääosissa: Adam Driver, Golshifteh Farahani
2017 / Yhdysvallat, Ranska, Saksa / 118 min. / Blu-ray / K7 / engl. ääniraita, suom. tekstitys

Paterson on minimalistisesta huumoristaan tunnetun Jim Jarmuschin uusin elokuvateos, joka ilmestyi viime vuonna seuraajaksi Tom Hiddlestonin ja Tilda Swintonin tähdittämälle vampyyritarinalle Only Lovers Left Alive. Tarinan keskellä on runoja kirjoittava bussikuski Paterson (Adam Driver), jonka vaimo Laura (Golshifteh Farahani) haaveilee countrymuusikon urasta. Elokuvassa seurataan Patersonin elämän yhden viikon kulkua ja tarjotaan katsojalle Jarmuschille ominaiseen tapaan huomioita arkielämän runollisuudesta ja hiljaisesta huumorista, joiden jälkeen maailma näyttää erilaiselta.